Thursday, February 07, 2008

Aaaargh

Thanks Bill. Thanks for the new windows system. not.

I bought a new laptop last week, it's a Vostro 1700 from Dell. Very good spec, loads of memory, fast cpu etc, but also including Vista.

I went to install my copy of OBIEE and it refused, so it's not backwards compatable. So I tried the latest version 10.1.3.3.2 (download biee_windows_x86_101332_disk1) and it installed fine, except it didn't recognise my IIS, so i only got the oc4j.

Opening up the paint dashboard all looked fine so I prepared some data for a demo to my latest client. I created the demo data in Excell and Access, modified the paint rpd to include the new data. The demo was in an auditorium full of managers! (gulp)

Off to the site I went on a train from Copenhagen (at 5am!!). The journey was three hours so I thought I would walk through the steps I was going to give in the presentation. Opening the dashboard was fine, then clicking on the Answers link I was asked to log in again. Loggin in again I was then presented with a screen saying that I was not logged in!!
Clicking on the Admin link gave the same issue. In fact almost every link required you to log in again.


With 20 minutes to go before the presentation I had re-installed the software twice, searched google, IT Toolbox and the forums, and pulled out most of my hair.
Finally I gave up, thinking that if I ran for it I could just get back to the train before they realised I was gone :)

Luckily I still had the install disks for 10.1.3.2 and I borrowed someones laptop with XP on. I Installed the system and fired up OBI EE with 30 seconds to spare.

The presentatin went ahead without any problems.

Phew!

PS

Why Bother?

My next rant will be about Networking, Client Credit, Being in business, and Project Managment. Watch this space.

3 comments:

Ross Goodman said...

It's always easy to be wise after the fact....
The scenario you described is EXACTLY why I always buld things like that in VMWare, you can build it once and then host it on any operating system you want, removes a lot of the risks of running it on new hardware.

Ross
http://www.RossGoodman.com

Adrian Ward said...

You're right Ross. I was given 24 hours notice that the meeting had been set-up. I tried to install MS Virtual PC - Guess what - it doesn't work on Vista!!!

That reminds me. I'm off to download VM. ta.

- PS got paid today :)

Nilesh Patel said...

Hi Adrian,

Did you get to the bottom of this?

I have exactly the same problem. I get as far as the Answers link in Presentatioin Services, but then go around in circles with the login page.

I too have a Dell Vostro 1710. I paid Dell extra to have the downgraded option to have XP installed instead of Vista, but I'm suspicious that its still a Vista configurated machine and I'm hitting some Vista issues because I have no problems installing on XP machines at all.

Thanks

Nilesh

The Cowes

The Cowes
Cowes Racing

Sudoku